Уикенд в Прага с полет от Варна
« »

4 дни / 3 Нощувки

Дати на отпътуване:
19.07.2018г., 26.07.2018г., 02.08.2018г., 09.08.2018г., 16.08.2018г., 23.08.2018г., 30.08.2018г., 13.09.2018г., 27.09.2018г., 04.10.2018г., 11.10.2018г., 18.10.2018г.,Цена от: 
334 € 
Прага е разположена сред красивите хълмове на платото Бохемия, на двата бряга на най-дългата река в Чехия - Вълтава. Центърът на града е съставен от пет исторически района - Храдчани на десния бряг на реката; Мала Страна между хълма и реката; Старе место - готическия „Стар град” на източния бряг на Вълтава; Йосифов - старото еврейско гето и Нове место на юг и изток от Старе место.

ден първи
Полет до Прага с прехвърляне и кратък стоп на Летище София, Терминал 2. На летище Прага в зала "Пристигащи" ви очаква представител на фирмата-партньор за да ви насочи към трансфера до избрания хотел. След кратко пътуване следва настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане на очарователната Чешка столица.
Нощувка.

ден втори
Свободно време или възможност за допълнителни екскурзии. /виж екскурзии/
След закуска ви препоръчваме организирана екскурзия "Гранд тур на Прага", за която ще бъдете взети от хотела. Екскурзоводът ще ви запознае с най-интересните забележителности и подробен разказ за града и историята му.
Следобед може да се възползвате от "Круиз по река Вълтава".
Корабът е климатизиран и на борда се провежда беседа /на английски език, руски език/. С този речен круиз пред вас ще се разкрие невероятна гледка към: Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, Петринската кула, Карловия мост , Националния театър. Кафе и десерт ще бъдат поднесени като комплимент по време на плаването.

ден трети
Свободно време или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до "Карлови вари" с екскурзовод, богата програма и обяд в местен ресторант. /виж екскурзии/
Най-известният чешки СПА курорт е задължителна дестинация за вашето пътешествие. Карлови вари е вдъхновил композитори и поети, любимо място за отдих на безброй богати и известни личности през вековете. Градът на Колонадите ще ви предложи неповторимо изживяване с красивата си архитектура, църкви и исторически сгради. Програмата включва и дегустация на билковия ликьор „Бехеровка”.

ден четвърти
Освобождаване на стаите до 12ч. Предстои ви организиран трансфер до летището за полет до Варна, през София. Завръщане в България.


Цената включва:
 • Самолетен билет с редовен полет Варна – Прага – Варна на Bulgaria Air с включени летищни такси - 132 евро на възрастен/дете.
 • Настаняване за 3 нощувки в избрания от вас хотел
 • Трансфер: летище - хотел - летище.
 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената не включва:
 • Доплащане за застраховка за възрастни от 70 г. до 85г.: 3.40 евро за 4 дни.

Eкскурзии по желание срещу допълнително заплащане:

Разходка по река Вълтава с включена топла напитка и сладкиш
Място на срещата: Republic Square 3
БЕЗПЛАТНО взимане от хотела
С автобус ще се отправите към пристанището, откъдето ще се качите на лодката, с която ще се осъществи разходката по река Вълтава. На борда ще бъде осигурена малка освежителна напитка, състояща се от кафе/чай и сладкиш. Ще можете да се отпуснете и да се насладите на прекрасната гледка и красотата на важни сгради и исторически забележителности като “Рудолфинум”, Карловия мост, Пражкия замък, Петринската кула, „Стракова“ академия и други.
Транспорт: автобус + лодка
 • Цена: 20,50 евро за възрастен и 11,50 евро за дете 2-6,99 г

Замъкът Карлщайн
Замъкът Карлщайн, продължителност 4 часа, включен вход.
Час на тръгване:09:30 / Екскурзията Не се провежда в понеделник/. Замъкът е разположен на 35 км. югозападно от Прага. “Карлщайн” се намира в центъра на района Чески крас и се простира по стръмен склон над река Бероунка. Построен е като кралски замък за Карл IV от французина Матиас де Арас, работил също и по катедралата „Св.Вит”.Строителството на крепостта,замислена да бъде едновременно летен дворец и хранилище за ценните картини и съкровища на короната, започва през 1348 год.Особеност на имението е ,че по заповед на Карл IV зад стените на „Карлщайн” не се допускали жени.
 • Цена: 45 евро за възрастен и 23 евро за дете 2-6,99 г

Карлови вари - целодневна екскурзия
Място на среща: Площад на Републиката 3
Безплатен трансфер от хотела
Каним ви на еднодневно пътуване до SPA курорта Карлови Вари, намиращ се на 100 км на запад от Прага. Световно известнията SPA център е основан през 1358 г от чешкия крал Карл IV. Местните минерални извори са излекували много известни личности, сред които немския поет Гьоте и руския цар Петър Велики.
Докато се разхождаме, вие също ще имате възможност да опитате горещите извори.
Екскурзията включва посещение на известната фабрика за стъкло Мозер, време за обяд и разходка с екскурзовод през историческия център на града. Ще имате 2-2.5 часа свободно време.
Транспорт: автобус + пеша. Обядът не е включен в цената. Цена: 67 евро за възрастен и 56 евро за дете 2-6,99 г.

Кутна Хора
Място на среща: Площад на Републиката 3
Безплатен трансфер от хотела
Кутна Хора е средновековен миньорски град, основан през XIII век и известен със сребърните си находища. Запазил средновековния си дух и днес, градът неслучайно е включен в списъка на UNESCO като важна част от културното наследство на Република Чехия.
Транспорт: автобус + пеша
 • Цена: 49 евро за възрастен и 23 евро за дете 2-6,99 г

Сити тур
Място на срещата: Republic Square 3
По време на тази екскурзия ще имате възможност да видите най-интересните исторически места на Прага – Общината, Вацлавския площад, Националния Музей, Площад Чарлз, след което ще се насладите на красива крайречна разходка по река Вълтава до Пражкия замък. Разхождайки се ще се отправите към центъра на града до Стария градски площад. Тук ще може да се насладите на църквата „Дева Мария пред Тин“, църквата „Св. Никола“ и Пражкия часовник, където приключва и екскурзията.
Транспорт: автобус + пешеходен
 • Цена: 31 евро за възрастен и 18 евро за дете 2-6,99 г

Чешки Крумлов
Място на среща: Площад на Републиката 3
Безплатен трансфер от хотела
По време пеъуването си до Южнобохемския регион ще посетите красивия средновековен град Чешки Крумлов, включен в списъка на ЮНЕСКО, който в миналото е бил седалище на могъщата фамилия Роземберг.
Нашата разходка ще ни отведе покрай много от над тристате добре запазените местни исторически сгради. Ще имаме време за обяд в една от тях. Екскурзията включва и входна такса за замъка на Чешки Крумлов, втория по големина дворец в Чехия след Пражки Храд.
Ще имате 2-2,5 часа свободно време за разходка и самостоятелно разглеждане на града.
Транспорт: автобус + пеша
 • Цена: 80 евро за възрастен и 58 евро за дете 2-6,99 г.
 • През летния сезон е включено посещение на замъка. През зимата, замъкът е затворен. Вместо него, в цената е включен обяд.

 • Цената включва руско или английскоговорящ екскурзовод.
 • Всички екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България!

 • Минимален брой участници: 2
 • Краен срок за набирането им: 21 дни преди датата на заминаване

Застраховка Отговорност на туроператора, застрахователна полица № 18 260 1315 0000640034 /от 17.01.2018 г. до 18.01.2019 г. на ЗАД АРМЕЕЦ, ул. Стефан Караджа №2, 1000 София. 
 
цена от:
334 €
повече »
 
цена от:
344 €
повече »
 
цена от:
418 €
повече »
 
цена от:
399 €
повече »
 
цена от:
433 €
повече »
 
цена от:
370 €
повече »
 
цена от:
415 €
повече »